Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Έναρξη διαλόγου για το νομοσχέδιο μεταρρύθμισης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στις Η.Π.Α.

«Ιστορική» χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την οριακή νίκη που πέτυχε στη Γερουσία η φιλόδοξη πρόταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να αναδιαμορφώσει το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Με 60 ψήφους υπέρ και 39 κατά, οι γερουσιαστές τάχθηκαν υπέρ της έναρξης του διαλόγου για το νομοσχέδιο, στόχος του οποίου είναι να επεκταθεί η κάλυψη ώστε να συμπεριλάβει περίπου 31 εκατ. Αμερικανούς, που είναι σήμερα ανασφάλιστοι. Πρόκειται για το σημαντικότερο νομοσχέδιο στον τομέα της υγείας των τελευταίων σαράντα ετών.
Οι Δημοκρατικοί του Ομπάμα κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις ελάχιστες απαιτούμενες 60 ψήφους, καταφέρνοντας να πείσουν δύο συναδέλφους τους που εξέφραζαν αμφιβολίες και δύο ανεξάρτητους για να κερδίσουν τους 39 από τους 40 Ρεπουμπλικάνους του σώματος, ένας εκ των οποίων ήταν απών.

«Η αποψινή ιστορική ψηφοφορία μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να σταματήσουν οι καταχρήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών και να αυξηθεί ο έλεγχος του αυξανόμενου κόστους για τις ασφάλειες υγείας καθώς και να επεκταθεί η ποιοτική κάλυψη της ιστορικής περίθαλψης σε όσους τη στερούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.

Ο διάλογος για το νομοσχέδιο αναμένεται να αρχίσει την 30ή Νοεμβρίου μετά τη γιορτή των Ευχαριστιών και να διαρκέσει τρεις εβδομάδες, καθώς οι γερουσιαστές θα δώσουν μάχη επί των πιθανών τροποποιήσεων στο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου