Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Επτά κρούσματα της νέας γρίπης, μέσα σε μία εβδομάδα, στα Χάνια.

Αυξημένη δραστηριότητα της νέας γρίπης καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στο Ν. Χανίων. Τρία νέα κρούσματα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο διήμερο στο Νομό Χανίων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε επτά, μέσα σε μία εβδομάδα. Πρόκειται για μία 47χρονη μαία του νοσοκομείου και δύο ακόμη νεαρά άτομα (άντρας και γυναίκα), που ακολουθούν κατ' οίκον νοσηλεία, λαμβάνοντας την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Κώστας Δανδουλάκης με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Χανιώτικά Νέα» τόνισε πως "και οι τρεις περιπτώσεις παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα".
Αναφερόμενος στον-προαιρετικό-εμβολιασμό των γιατρών και των νοσηλευτών του Νοσοκομείου, καθώς και του προσωπικού των Κέντρων Υγείας Βάμου, Καντάνου και Κισάμου, σημείωσε ότι "πρόκειται να ξεκινήσει -στο ίδρυμα- τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, καθώς ήδη έχει σταλεί στο ίδρυμα η πρώτη παρτίδα 1.000 εμβολίων".

Στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα γίνει στο Νοσοκομείο ο εμβολιασμός τόσο του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων, όσο και των ιδιωτών γιατρών και οδοντιάτρων. Ο κ. Δανδουλάκης γνωστοποίησε, ακόμη, ότι εφ' όσον κριθεί αναγκαίο να εμβολιαστεί κάποιο άτομο που ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, αυτό μπορεί να γίνει στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσει σχετική ιατρική γνωμάτευση. Τέλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων υπογράμμισε ότι σαφείς οδηγίες για τους εμβολιασμούς στο Νομό Χανίων αναμένονται από το Υπουργείο Υγείας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου