Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Συγκροτείται ομάδα εργασίας για τον έλεγχο, την πιστοποίηση και την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων

Η σύσταση και συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον έλεγχο, την πιστοποίηση και την εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων αποφασίστηκε με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών «έργο της ομάδας είναι ο έλεγχος και η πιστοποίηση των στοιχείων, που αφορούν τα χρέη των νοσοκομείων και ο ακριβής προσδιορισμός του ύψους αυτών, καθώς και η μελέτη εναλλακτικών τρόπων διακανονισμού των πιστοποιημένων χρεών».

Η ομάδα εργασίας θα ολοκληρώσει το έργο της εντός δύο μηνών, ενώ οι μετέχοντες σε αυτή δεν δικαιούνται αμοιβής.

Στην ομάδα συμμετέχουν ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών (ως συντονιστής) , ο κ. Νικόλαος Πολύζος, γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Κωνσταντίνος Ρόμπας, διευθυντής Διεύθυνσης Προμηθειών του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Χρήστος Ντζιούνης γενικός διευθυντής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο κ. Στυλιανός Μαραβελάκης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


 
Η Ομάδα Εργασίας συγκροτήθηκε αφού ελήφθη υπόψιν η ανάγκη ελέγχου των στοιχείων για τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους των χρεών των νοσοκομείων, καθώς και η ανάγκη ρύθμισης των χρεών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου