Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Λύση στο πρόβλημα της στελέχωσης των περιφερειακών ιατρείων στο Ν. Χανίων από το Υπουργείο Υγείας: Μετά από παρέμβαση Σκουλάκη

Άμεση λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τους Αγροτικούς Ιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού Χανίων (Κεφαλίου, Καλουδιανών, Σπηλιάς, Φυλακών Αγιάς, Ταυρωνίτη, Π. Ρουμάτων, Δελιανών, Ροδοβανίου, Κουρνά, Ανώπολης, Βουτά) των οποίων η θητεία έληγε, έδωσε η υπουργός Υγείας κα. Μ. Ξενογιαννακοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε με το Βουλευτή Χανίων και Εισηγητή του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Σκουλάκη στο Υπουργείο, την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ εξέθεσε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στις περιοχές ευθύνης των περιφερειακών ιατρείων από την ενδεχόμενη απουσία αγροτικών γιατρών από αυτά για τους μήνες που ακολουθούν, ζητώντας παράλληλα την παράταση της θητείας των απερχόμενων γιατρών, έτσι ώστε οι αγροτικές περιοχές που καλύπτουν τα παραπάνω ιατρεία να μην μείνουν ούτε μέρα, χωρίς ιατρικό προσωπικό, πρόταση την οποία η αρμόδια Υπουργός υιοθέτησε.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα είχε προκύψει από το γεγονός ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν προκήρυξε έγκαιρα, ως όφειλε τις θέσεις των αγροτικών γιατρών στο νομό, με συνέπεια να μην έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους και οι γιατροί να μην έχουν λάβει την απαραίτητη τρίμηνη εκπαίδευση στο νοσοκομείο Χανίων, όπως προβλέπεται προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις των αποχωρούντων συναδέλφων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου