Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Κανονικά η μισθοδοσία των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Κανονικά θα γίνεται η μισθοδοσία των εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, αφού με ενέργειες του υπουργείου Υγείας αποδεσμεύθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του νοσοκομείου στην Εθνική Τράπεζα. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε, όταν η εταιρεία Octapharma Hellas S.A. προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση λογαριασμών του νοσοκομείου στις τράπεζες Εθνικής και Πειραιώς λόγω χρεών ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.
Επειδή ο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας αφορούσε και μισθοδοσία προσωπικού, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχώρησε σε ενέργειες και επαφές τόσο με τον υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας όσο και με τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας για τη ρύθμιση του ζητήματος. Επίσης, ενημερώθηκαν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΥΝ, ο διοικητής του νοσοκομείου και το σωματείο των εργαζομένων.
Το πρωί της Τετάρτης η Εθνική Τράπεζα ενημέρωση το υπουργείο Υγείας ότι αποδέσμευσε τον εν λόγω λογαριασμό του νοσοκομείου, αφού η εταιρεία κατέθεσε εξώδικη δήλωση παραίτησης από τη διαδικασία κατάσχεσης.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι έχει ήδη συγκροτηθεί επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων μέχρι το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου