Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Η πρώτη έκθεση στις ΗΠΑ μιλά για ασφαλές εμβόλιο

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του Η1Ν1, καταλήγει η πρώτη σχετική έκθεση των αμερικανικών αρχών δημόσιας υγείας, έπειτα από τον εμβολιασμό 22 εκατομμυρίων πολιτών. Ανησυχητική αύξηση καταγράφεται στο μεταξύ στις δευτερογενείς λοιμώξεις με πνευμονιόκοκκο λόγω της πανδημίας.

«Τα δεδομένα για το εμβόλιο πραγματικά δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ασφαλές εμβόλιο» ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η Αν Σούσατ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία επαγρυπνούν για τυχόν παρενέργειες από την έναρξη των εμβολιασμών στα μέσα Οκτωβρίου.

Από τους 22 εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής συγκεντρώθηκαν περίπου 3.200 αναφορές για πιθανές παρενέργειες, οι περισσότερες για ήπιες ενοχλήσεις όπως πόνος και πρήξιμο στο σημείο της ένωσης. Μεταξύ των 177 σοβαρότερων αναφορών περιλαμβάνονται και 10 θάνατοι, οι οποίοι όμως αποδίδονται σε άλλα αίτια.

Αναφέρθηκαν επίσης 10 κρούσματα του σπάνιου νευροπαραλυτικού συνδρόμου Γκιλέν Μπαρέ, αριθμός που θεωρείται στην πραγματικότητα μικρός, δεδομένου ότι η ασθένεια εκδηλώνεται και αυθόρμητα, χωρίς εμβολιασμό, και προκαλεί 80-160 κρούσματα κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου