Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Γυναίκα γιατρός έδειρε νοσοκόμα σε αγροτικό ιατρείο του Ν. Ηρακλείου

Νοσηλεύτρια Κέντρου Υγείας στη Μεσαρά ξυλοκοπήθηκε από τη γιατρό υπηρεσίας σύμφωνα με τη μήνυση που υπέβαλε χθες η καταγγέλλουσα στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση που υποβλήθηκε, το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε σε αγροτικό ιατρείο, το οποίο υπάγεται στο Κέντρο Υγείας όπου υπηρετεί η 40χρονη νοσηλεύτρια. Η καταγγέλλουσα, όπως αναφέρθηκε, χρειάστηκε να μεταβεί χθες στο αγροτικό ιατρείο προκειμένου να καλύψει εκτάκτως τις τρέχουσες ανάγκες αφού οι τρεις νοσηλεύτριες που στελεχώνουν το ιατρείο απουσίαζαν δικαιολογημένα. Η μία βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, η δεύτερη απουσιάζει με κανονική άδεια και η τρίτη είχε υπηρεσία την προηγούμενη ημέρα.

Η 40χρονη, μητέρα ενός 7χρονου κοριτσιού, επανήλθε πριν από μία εβδομάδα στην υπηρεσία της μετά από αναρρωτική άδεια καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο χέρι. Όταν ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να μεταβεί στο αγροτικό ιατρείο, θεώρησε σωστό, όπως επισημαίνει, να ενημερώσει τηλεφωνικά τη γιατρό υπηρεσίας και να της γνωστοποιήσει ότι δεν θα μπορέσει να κάνει συνταγογραφήσεις (εξάλλου δεν είναι αρμοδιότητα του νοσηλευτικού προσωπικού) λόγω ακριβώς του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Το τηλεφώνημα, με βάση τα λεγόμενα της μηνύτριας, έγινε παρουσία της Διευθύντριας του Κέντρου Υγείας. Η γιατρός του ιατρείου τη διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα, όμως λίγο αργότερα εμφανίστηκε εντελώς αλλαγμένη και μάλλον ενοχλημένη σε νέο τηλεφώνημα που ακολούθησε.

Χθες η νοσηλεύτρια μετέβη στο αγροτικό ιατρείο. Κάποια στιγμή και ενώ υπήρχαν ασθενείς έξω, η γιατρός άρχισε να θυροκολλά στην πόρτα του ιατρείου χαρτιά με τα οποία ενημέρωνε τον κόσμο ότι το ιατρείο δεν έχει νοσηλευτές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Με βάση την καταγγελία, η γιατρός φέρεται να επικοινώνησε και με το δήμαρχο της περιοχής, στον οποίο εξέφρασε τα παράπονα της για την κατάσταση του ιατρείου, χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη νοσηλεύτρια.

Η τελευταία που ήταν παρούσα, αν και ενοχλήθηκε από το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος, σχολίασε ότι δεν υπήρχε λόγος να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο αφού η δουλειά «έβγαινε» κανονικά. Όπως καταγγέλλεται, η γιατρός εξοργίστηκε και την έσπρωξε στο δωμάτιο των καρδιογραφημάτων όπου και την κλείδωσε. Η νοσηλεύτρια που αιφνιδιάστηκε κατάφερε να βγει από την πίσω πόρτα και α επιστρέψει στο χώρο του ιατρείου.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι η γιατρός άρχισε να την εξυβρίζει ( η καταγγέλλουσα αναφέρει ότι την αποκάλεσε «λιγδιάρα» «πεινασμένη» «παλιοχαραχτήρα κ.α.).

«Αυτό είναι το ποιόν σου» φέρεται να της απάντησε η νοσηλεύτρια.

«Τότε η γιατρός με χτύπησε δύο φορές στην πλάτη και στον ώμο και με τράβηξε με τόση δύναμη από τα μαλλιά που αναγκάστηκα να σκύψω αρκετά το κεφάλι» υποστηρίζει η καταγγέλλουσα.

Η 40χρονη, σοκαρισμένη ενημέρωσε τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας αλλά και τον σύζυγο της. Λίγο αργότερα κατέφθασαν εκεί και αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί από τον άνδρα της. Η νοσηλεύτρια υπέβαλε μήνυση σε βάρος της γιατρού για εξύβριση και ξυλοδαρμό.
 
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου