Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΕΔΕ για προμήθειες που έγιναν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Ερευνα για προμήθειες που έγιναν παράτυπα και φτάνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ως και τα 20 εκατ. ευρώ, διεξάγεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, Π. Παντελιάδη, η διαδικασία κινήθηκε όταν φαρμακευτικές εταιρείες έφεραν στη διοίκηση ανυπόγραφα τιμολόγια προμήθειας υλικών, που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια.

«Η διαδικασίες των προμηθειών δε ήταν σύννομες και δεν ακολουθούσαν τη διαδικασία που ορίζει η διοικητική υπηρεσία και το ΔΣ του νοσοκομείου», προσθέτει. Οι προμήθεια αφορούσε υλικά κυρίως δύο κλινικών του νοσοκομείου, της ορθοπεδικής και της νευροχειρουργικής. Ο ίδιος τονίζει ότι το συνολικό ποσό είναι ακόμη άγνωστο και θα προκύψει από τον ενδελεχή έλεγχο των τιμολογίων. Το ΔΣ του νοσοκομείου έδωσε εντολή για τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, την οποία διεξάγει ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ, Αθ. Σακαντάμης, με σκοπό να διαπιστωθεί τόσο το ακριβές οικονομικό ύψος των προμηθειών, όσο και ποιοί γιατροί του νοσοκομείου εμπλέκονται σ’αυτές.

Πηγή: enet.gr

1 σχόλιο:

  1. pros to blog sas.....eimaste ena neo blog pou ksekinisame prin peripou 40 imeres efxomaste kai elpizoume kai sti diki sas stiriksi...eimaste pamta sti diathesi sas gia oti xriastite
    sas efxaristoume ek ton proteron..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή