Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τη θεσμοθέτηση Πανελλαδικών εξετάσεων για τη χορήγηση ιατρικής ειδικότητας προτείνει ο Ε. Νασιώκας

Το θέμα της θεσμοθέτησης Πανελλαδικών εξετάσεων για την χορήγηση της ιατρικής ειδικότητας, φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας.

Ειδικότερα, στην ερώτησή του προς την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου θέτει το θέμα της εκπαίδευσης των ιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στο χώρο της Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Οι ιατροί, οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας στη χώρα μας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στερούνται ενός συνολικού προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης. Ακόμη και χορήγηση της ειδικότητας των ιατρών, πέρα από τις πολύχρονες απαράδεκτες λίστες αναμονής, στην ουσία γίνεται χωρίς ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η παρεχόμενη εκπαίδευση σήμερα γίνεται από τους ίδιους, από απομονωμένες αποσπασματικές πρωτοβουλίες επιστημονικών εταιρειών και κλινικών ή από φαρμακευτικές εταιρείες που ως κύριο στόχο έχουν την προώθηση των δικών τους συμφερόντων".

Ο Λαρισαίος βουλευτής με την ερώτησή του θεωρεί την εκπαίδευση ως το σημαντικότερο ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας και ερωτά την υπουργό Υγείας:

1. Αν προτίθεται να θεσμοθετήσει να στηρίξει και να ελέγξει την εφαρμογή ενός προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και
2. Αν προτίθεται να προχωρήσει στην θεσμοθέτηση Πανελλαδικών εξετάσεων για τη χορήγηση ιατρικής ειδικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου