Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ξεκίνησε ο κατ' οίκον εμβολιασμός .

Κατ' οίκον εμβολιασμός για τα άτομα που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα κι ενώ το πανδημικό κύμα βρίσκεται στην κορύφωσή του. Όσοι λόγω προβλήματος υγείας δεν μπορούν να μετακινηθούν μ' ένα τηλεφώνημα στο 1135 καλούνται να δηλώσουν ότι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο για τη νέα γρίπη. Την ίδια ώρα με τον θάνατο ενός 73χρονου άνδρα, με υποκείμενο νόσημα (καρδιαγγειακό και ηπατικό), ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 47.

Τάσεις σταθεροποίησης δείχνει η πορεία του ιού της νέας γρίπης στη χώρα μας και οι επιστήμονες περιμένουν ύφεση του πανδημικού κύματος λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ωστόσο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζονται και χθες δύο νέοι άνθρωποι, ηλικίας 18 και 19 ετών, πέθαναν εξαιτίας του ιού χωρίς να έχουν άλλα προβλήματα υγείας.

Παρά την ύφεση που αναμένεται, οι υγειονομικές αρχές προτρέπουν τον κόσμο να εμβολιαστεί αφού, σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις θα υπάρξει και νέα έξαρση κρουσμάτων μέσα στο χειμώνα. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 300.000 άνθρωποι, δηλαδή λιγότερο από το 3% του πληθυσμού, ενώ έχει νοσήσει το 8% του πληθυσμού.

Αύριο αρχίζει ο εμβολιασμός κατ' οίκον για τα άτομα που για λόγους υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν σε εμβολιαστικά κέντρα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με κινητές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες που θα στελεχώνονται με γιατρό και νοσηλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου