Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πότε θα ανακοινωθούν τελικά τα ονόματα των νέων διοικητών των νοσοκομείων;

Άγνωστο παραμένει το πότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων διοικητών που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας όλης της χώρας και ενώ τα προβλήματα στο χώρο της υγείας συσσωρεύονται.

Η πληροφόρηση που δίνεται απο τη Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα είναι απο ελάχιστη έως ανύπαρκτη, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ακόμα και στελέχη του ίδιου του Υπουργείου, δεν γνωρίζουν το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2009, με την δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος και την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη θέσεων Διοικητών-Προέδρων, Αναπληρωτών τους και Μελών Δ.Σ εποπτευόμενων Φορέων και Μονάδων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η πληροφορία που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και που έκανε λόγο για ανακοίνωση των νέων Διοικητών-Προέδρων των μονάδων υγείας έως το τέλος του μήνα δεν επιβεβαιώνεται.

Άλλωστε, όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί κύκλοι του Υπουργείου Υγείας η διαδικασία επιλογής που θα ακολουθούνταν θα ήταν κλιμακωτή, οι δε ανακοινώσεις θα αφορούσαν αρχικά τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ακολούθως τους Διοικητές των εποπτευόμενων φορέων του ΥΥΚΑ και των ΝΠΔΔ (π.χ. ΕΟΦ, ΟΚΑΝΑ, ΕΚΑΒ, κ.α.) και τέλος τους Διοικητές των Νοσοκομείων και των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση της διαδικασίας και η τοποθέτηση των νέων διοικητικών στελεχών στις θέσεις ούτως ώστε να ξεκινήσει σιγά σιγά η "επιχείρηση" ανοικοδόμησης του - εγκαταλελειμένου απο τη προηγούμενη Κυβέρνηση - ΕΣΥ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου