Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Μ. Σκουλάκης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: «Να αναζητηθούν – αν και όπου υπάρχουν - ευθύνες για τα τεράστια χρέη των νοσοκομείων

Να αναζητηθούν - αν και όπου υπάρχουν - ευθύνες για την αδικαιολόγητη εκτόξευση των χρεών των νοσοκομείων του ΕΣΥ κατά τη περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ (2005-2009), ζήτησε ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας και βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης η μηνιαία αναπαραγωγή των χρεών για το παραπάνω διάστημα ανήλθε σε 100 εκατ. € περίπου την ώρα που η μηνιαία αναπαραγωγή των χρεών για το διάστημα 2001-2004 ανερχόταν σε 50 εκατ. €.

«Τι συνέβη αιφνιδίως και διπλασιάστε η αναπαραγωγή των χρεών, μετά τη ρύθμιση που προωθήθηκε στα τέλη του 2004;» διερωτήθηκε ο κ. Σκουλάκης για να συμπληρώσει πως «πρέπει επειγόντως να υπάρξει εξορθολογισμός των δαπανών στην υγεία και για να γίνει αυτό πρέπει να εντοπίσουμε τι φταίει».

Αναφερόμενος στις προσλήψεις προσωπικού τόνισε πως «μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν προστεθεί στο υγειονομικό σύστημα 6.500 άτομα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί το ΕΣΥ τα έχει απόλυτη ανάγκη» ενώ ζήτησε από την αρμόδια υπουργό «στις προσεχείς προκηρύξεις να συμπεριληφθούν και ορισμένες θέσεις επιστημονικού προσωπικού στα προνοιακά ιδρύματα».

Παράλληλα ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας κατέθεσε πρόταση να υπάρξει έγκριση από το Υπουργείο όλων των εκκρεμών αιτήσεων μεταθέσεων υγειονομικού προσωπικού από ένα νοσοκομείο σε ένα άλλο με ταυτόχρονη ενσωμάτωση των υπό μετάθεση θέσεων στο προγραμματισμό των νέων προσλήψεων, έτσι ώστε να μην υπάρξει μείωση των θέσεων προσωπικού σε κανένα νοσοκομείο της χώρας

Κλείνοντας, ο κ. Σκουλάκης χαρακτήρισε «απόλυτα θετικό το δείγμα γραφής των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο τομέα της υγείας» προσθέτοντας πως «η νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας κλήθηκε να αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα συσσωρευμένα, επείγοντα προβλήματα και τα κατάφερε πολύ καλά, παρά τις αναμφίβολες δυσκολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου