Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Τι θα κάνει η Ελλάδα με τα πλεονάζοντα εμβόλια για τη νέα γρίπη;

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε τη προηγούμενη Δευτέρα ότι πρόκειται να πουλήσει εκατομμύρια πλεονάζουσες δόσεις εμβολίων για τον ιό της γρίπης Η1Ν1 σε άλλες χώρες, καθώς παρήγγειλε πολύ περισσότερες δόσεις από αυτές που χρειαζόταν. Αρχικά είχε ζητήσει 94 εκατ. δόσεις αντί 869 εκατ. ευρώ, με το σκεπτικό ότι θα χρειαζόταν επαναληπτική δόση για να επιτευχθεί ανοσία. Η Γαλλία πούλησε ήδη 300.000 δόσεις στο Κατάρ και σκοπεύει να πουλήσει άλλα 2 εκατ. στην Αίγυπτο.

Την ίδια στιγμή, το ελληνικό υπουργείο Υγείας προβληματίζεται για το τι θα κάνει με τα εκατομμύρια πλεονάζοντα εμβόλια που παρήγγειλε η προηγούμενη ηγεσία του, με δεδομένη τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας.

Όπως μάλιστα έχει δηλώσει η υπουργός, κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «δεν πρόκειται ως χώρα να παραλάβουμε άλλα εμβόλια» ενώ η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εταιρειών που παράγουν τα εμβόλια κατά της νέας γρίπης, προκειμένου να ακυρωθεί τμήμα της αρχικής παραγγελίας, η οποία αφορά 8 εκατ. δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου