Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

«Πρόληψη επί της ουσίας»

Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Πρόληψη επί της ουσίας» διοργανώνει η Επιστημονική Επιτροπή των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης το Σάββατο 27 και τη Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σκοπός της Διημερίδας είναι η προβολή του έργου των Κέντρων Πρόληψης στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται. Οι παρεμβάσεις τους στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική ενίσχυση του υγιούς πληθυσμού, στην ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων θωράκισης του νέου απέναντι στην κουλτούρα της εξάρτησης.

Η εξαρτητική συμπεριφορά αντιμετωπίζεται ως σύμπτωμα κοινωνικής και ατομικής παθογένειας, καθώς τα αίτιά της εντοπίζονται τόσο στο κοινωνικό περιβάλλον, όσο και στην αδυναμία συγκρότησης μιας ώριμης προσωπικότητας. Η οικογένεια, η σχολική κοινότητα, οι έφηβοι, οι νέοι και οι επαγγελματικές ομάδες αποτελούν τις κύριες κοινωνικές ομάδες παρέμβασης, στις οποίες παρεμβαίνουμε με δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης στην υιοθέτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών.

Στη Διημερίδα θα παρουσιαστούν ποσοτικά στοιχεία, προϊόν επεξεργασίας των ερωτηματολογίων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) για το έτος 2008, αλλά και ποιοτικά στοιχεία αξιολόγησης μέσα από την παρουσίαση των παρεμβάσεων των Κέντρων Πρόληψης, καθώς και των αποδεκτών των υπηρεσιών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου